ניר ליסטר -האיש שלך על מדרגות בית המשפט

סחר בבני אדם

עבירות סחר בבני אדם

בעשורים האחרונים התפתחה "תעשייה עולמית" של סחר בבני אדם, אשר בישראל מתבטאת בעיקר בייבוא נשים לתעשיית הזנות והמין. החוק מתייחס לעבירות אלו בחומרה רבה. עו"ד ניר ליסטר מסביר את הגדרות החוק ואת הענישה הקיימת בחקיקה ובפסיקה על עבירות אלו.

עבירת סחר בבני אדם

עבירת סחר בבני אדם היא אחת העבירות החמורות ביותר המוכרות בספר החוקים, וכוללת מספר תחומים. לפני שנפרט את התחומים הרלוונטיים לעבירה זו, יש לסקור את היקף התופעה ולהבין את משמעותה.

היקף תופעת הסחר בבני אדם בעולם ובישראל

בשנים האחרונות, תופעת סחר בבני אדם התפתחה לממדים בינלאומיים מדאיגים. מנתונים של מחלקת המדינה של ארצות הברית עולה כי בין 600,000 ל-800,000 אנשים נסחרים ברחבי העולם מדי שנה. במדינת ישראל, משרד המשפטים העריך כי היקף התופעה עומד על בין 2,000 ל-3,000 אנשים בשנה. גם האומות המאוחדות ומחלקת המדינה של ארצות הברית מציינים את ישראל כאחת המדינות בהן היקף הסחר בבני אדם הוא מהגדולים ביותר.

הביטוי של סחר בבני אדם בישראל

בישראל, תופעת סחר בבני אדם מתבטאת בעיקר בהבאת נשים מחו"ל לצורך העסקתן בזנות. נשים אלו מגיעות ממדינות בהן קיימת מצוקה כלכלית, ונמצאות בתנאי העסקה קשים ביותר הכוללים לעיתים קרובות אלימות, איומים, תרמית, עבודה ברוב שעות היממה, היעדר טיפול רפואי, כליאה ועיכוב דרכונים. המצב הזה משקף את החומרה הרבה של התופעה ואת הצורך במאבק משפטי ונחוש למיגורה.

הגדרת סחר בבני אדם על פי החוק הישראלי

על פי סעיף 377א לחוק העונשין, התשל"ז-1977, סחר בבני אדם מוגדר כמכירה או קניה של אדם או עשיית עסקה אחרת באדם, בין בתמורה ובין שלא בתמורה. החוק מתייחס למספר תחומים עליהם חולשת העבירה, וביניהם נטילת איבר מאיברי גופו של אדם, הולדת ילד ונטילתו, הבאת אדם לעבדות, עבודת כפיה, מעשה זנות, השתתפות בפרסום תועבה או הצגת תועבה, וביצוע עבירת מין באדם.

העונשים הקבועים בחוק על עבירת סחר בבני אדם

העונש על עבירת סחר בבני אדם נקבע בחוק העונשין והינו עונש מאסר של עד 16 שנים. עם זאת, אם העבירה נעשתה כלפי קטין, העונש החמור יכול להגיע עד עשרים שנות מאסר. כמו כן, החוק מגדיר כי מי שהורשע בעבירת סחר בבני אדם יישא בעונש מינימום שלא יפחת מרבע העונש המרבי שנקבע לאותה עבירה.

חשיבות הייצוג המשפטי בעבירות סחר בבני אדם

בעת חקירה במשטרה בגין עבירות סחר בבני אדם, ישנה חשיבות רבה להתייעצות עם עורך דין פלילי מומחה בתחום. עורך דין מקצועי יספק ייעוץ בנוגע לאופן ההתנהלות בחקירה, ובכך להשפיע רבות על החקירה עצמה, ממצאיה וכתוצאה מכך גם על כתב האישום, במידה ויוגש כנגד החשודים בעבירה. ייצוג משפטי נכון יכול למנוע מעצר, או לקצר אותו, ולמזער את הסיכון להגשת כתב אישום.

הניסיון המשפטי שנצבר על ידי עורכי דין פליליים המתמחים בתחום עבירות סחר בבני אדם מאפשר להם להתמודד בצורה מקצועית ויעילה עם ההליכים המשפטיים המורכבים והרגישים הללו. פסיקות של בית המשפט העליון בישראל חיזקו את החשיבות של הגנה משפטית נאותה לנאשמים בעבירות חמורות, כגון סחר בבני אדם, על מנת להבטיח הליך משפטי הוגן ומאוזן.

צרו קשר.

בואו להתייעץ איתי
055-432-8888
או השאירו פרטים 

דילוג לתוכן